18 Maanden houtlagering in combinatie met lagering op roestvrij staal maakt deze Primitivo tot een volle, harmonieuze en krachtige wijn. In geur en smaak hints van pruimen, kersen, mineralen en zelfs kaneel. Aan het eind blijft de prettige smaak van kruiden hangen. Alles is zoals een Primitivo zou moeten smaken. En deze biologische versie is de referentie voor deze edele druifsoort.
Wijnhuis | Amastuola |
Land + streek | Italië, Puglia |
Druif | 100% Primitivo |
Wijnclassificatie | Biologisch |
Smaaktype | Stevig, krachtig |
Wijn & spijs advies | Pasta met stevige saus. Lamsvlees. Entrecote. Oude kazen |
Prijsklasse | Midden, hoog |
Wijnjaar | 2013 |
Wijnsoort | Rood |
Aanbevelingen & medailles | |
EAN fles | 8055960170272 |
EAN doos | 8055960170678 |
De Amastuoala wijngaarden zijn een uniek voorbeeld van esthetische productie. De wijngaarden zijn ontworpen door landschapsarchitect Fernando Caruncho. Er staan 1500 olijfbomen van meer dan 800 jaar oud rond de golvende wijngaarden. De meer dan 100 ha met uitsluitend biologische wijngaarden liggen in het hart van de Mediterranee in Puglia op een 210 meter hoog plateau. Door de biologische teelt komen de smaken en geuren van de rijke mineralen sterk naar voren. Amastuola combineert de liefde en passie voor de natuur met moderne technologieën, dit om uitstekende wijnen te produceren.