Copaboca

De wijngaarden van Copaboca liggen dicht bij de stad Torrecilla de la Abadesa, in de provincie Valladolid, binnen een vogel-natuurreservaat. Vanwege de duurzame verticutering, worden de wijnen gecertificeerd Green Wines. Dankzij een innovatief en kwalitatief wijnbouwproces kunnen de wilde dieren en het natuurbeschermingsbeleid goed samen gaan met de wijngaard Copaboca. Wij dragen met de Copaboca Do Rueda een deel af ter behoeve van vogelbescherming in het omliggende natuurgebied.

Het motto van Copaboca is om binnen hun bevoorrechte omgeving, uitmuntende wijnen te maken.

Domaine de Marotte Cuvée Eline

Mooie rode wijn met een hoge concentratie van smaak en rijke Tannines. Met een lange elegante afdronk. Drink hem nu of over 4 jaar.

WijnhuisDomaine de Marotte
Land + streekFrankrijk, Provence
DruifGrenache Noir 80%, Syrah 10%, Carignan 10%
WijnclassificatieBiologisch
SmaaktypeKrachtig en rond
Wijn & spijs adviesGegrild vlees, eend of harde kaas
PrijsklasseHoog
Wijnjaar2012
WijnsoortRood
Aanbevelingen&medailles
EAN fles3760096250365
EAN doos3760096250372

Domaine de Marotte is van twee Nederlandse wijnboeren, Daan en Elvire van Dijkman, in de Provence Zuid-Frankrijk. Sinds 1997 produceren zij rode-, witte-, en rosé wijnen.

Domaine de Marotte

Domaine de Marotte is van twee Nederlandse wijnboeren, Daan en Elvire van Dijkman, in de Provence Zuid-Frankrijk. Sinds 1997 produceren zij rode-, witte-, en roséwijnen. De naam Domaine de Marotte betekent zoveel als ‘favoriete hobby’, ‘zotsmuts’ of ‘narrenkap’.

Het domaine was al sinds 1987 eigendom van de familie van Dijkman. Daan studeerde levensmiddelentechnologie met als specialisatie commerciële drankentechnologie, terwijl Elvire zich in tuinbouw bekwaamde. Deze professionele achtergrond komt goed van pas.

Génération Zero Cabernet Sauvignon

Deze biologische Cabernet Sauvignon is vol van smaak en heeft intense smaaktonen van zwarte bes, braam en een beetje drop met een lange zwoele afdronk. Heerlijk bij gegrild vlees,stevige kazen en gekruide gerechten.

WijnhuisLes Celliers Jean d’Alibert
Land + streekFrankrijk, Languedoc-Roussillon
Druif100% Cabernet Sauvignon
WijnclassificatieBiologisch, laag sulfiet
SmaaktypeVol en krachtig
Wijn & spijs adviesGegrild vlees, gekruide gerechten en stevige kazen
PrijsklasseMidden, hoog
Wijnjaar2016
WijnsoortRood
Aanbevelingen & medailles
EAN fles3760172990390
EAN doos3760172990406

Generation 0 is een nieuwe Generatie wijnen waarvoor de wijnmaker Pierrick Harang is gevraagd om de eerste serie voor te maken. Deze wijnen zijn gemaakt met passie voor mens, natuur en gezondheid. De wijnen zijn biologisch of duurzaam met zo min mogelijk sulfieten en laag in restsuiker. Kwaliteit staat altijd voorop, de uiting van het terroir en de

altijd mooie intensiteit van de wijnen staan aan de basis.

Zijn familietraditie gaat terug tot de tijd waarin zijn overgrootvader wijnproducent was in Algerije. Na de onafhankelijkheid van Algerije gaven zijn grootouders alles op en zochten hun toevlucht in Frankrijk. Zijn vader vervolgde zijn carrière in de Champagne, waar hij keldermeester voor de hoogwaardige champagnehuizen was. Pierrick is opgegroeid met deze passie voor wijn, het is hem met de paplepel ingegoten. Na drie jaar van wetenschappelijke studies in Brest, werd Pierrick op het Training and Research Center in Oenology van Montpellier geaccepteerd waar hij na twee jaar al mocht afstuderen!

Génération Zero Chardonnay

Aan deze Chardonnay is een klein vleugje viognier toegevoegd waardoor deze volle, maar stuivende wijn met tropische tonen en lange afdronk met typisch Zuid Franse kruidigheid echt een aanrader is bij Mediterrane gerechten en natuurlijk goed gezelschap.

WijnhuisLes Celliers Jean d’Alibert
Land + streekFrankrijk, Languedoc-Roussillon
Druif97% Chardonnay 3% Viognier
WijnclassificatieBiologisch, laag sulfiet
SmaaktypeFris en Fruitig
Wijn & spijs adviesMediterrane gerechten
PrijsklasseMidden, hoog
Wijnjaar2016
WijnsoortWit
Aanbevelingen & medailles
EAN fles3760172990376
EAN doos3760172990383

Generation 0 is een nieuwe Generatie wijnen waarvoor de wijnmaker Pierrick Harang is gevraagd om de eerste serie voor te maken. Deze wijnen zijn gemaakt met passie voor mens, natuur en gezondheid. De wijnen zijn biologisch of duurzaam met zo min mogelijk sulfieten en laag in restsuiker. Kwaliteit staat altijd voorop, de uiting van het terroir en de
altijd mooie intensiteit van de wijnen staan aan de basis.

Zijn familietraditie gaat terug tot de tijd waarin zijn overgrootvader wijnproducent was in Algerije. Na de onafhankelijkheid van Algerije gaven zijn grootouders alles op en zochten hun toevlucht in Frankrijk. Zijn vader vervolgde zijn carrière in de Champagne, waar hij keldermeester voor de hoogwaardige champagnehuizen was. Pierrick is opgegroeid met deze passie voor wijn, het is hem met de paplepel ingegoten. Na drie jaar van wetenschappelijke studies in Brest, werd Pierrick op het Training and Research Center in Oenology van Montpellier geaccepteerd waar hij na twee jaar al mocht afstuderen!